Arnhem

Bij Stal Mansour in Arnhem (Gelderland) geven we workshops en lessen in boogschieten te paard. Deze vooruitstrevende manege heeft als eerste in Nederland een HIT-actief systeem aangelegd waarbij de paarden altijd vrij rond kunnen lopen en toegang hebben tot automatische voerstations. We zijn dan ook best trots dat we hier les mogen geven! Bij de reguliere lessen van de manege is ook te zien dat paardenwelzijn een belangrijke rol speelt. Dit resulteert in moedige paarden die bijzonder geschikt zijn voor onze sport. Meedoen met een eigen paard is in overleg met de manege ook mogelijk.

Opbouw les

Deelnemers die de beginselen van het boogschieten te paard nog niet hebben meegekregen, moeten eerst een privéles of een workshop volgen om aan de lessen mee te kunnen doen. Als dat lastig wordt, is er ook een mogelijkheid om bij een les een halfuur eerder te beginnen zodat wij dit rustig kunnen uitleggen.

Om 11.00 uur (eerste groep) of 13.30 uur (tweede groep) begint de groepsles. De hele groep krijgt voettraining en de deelnemers gaan om de beurt een kwartier te paard (in groepjes van 2).

De les duurt 1,5 uur. Daarna is er nog tijd om na te praten.

Opbouw workshop

Meedoen aan de workshop kan vanaf 12 jaar. De workshop begint om 12.30 uur in de kantine. Na een stukje theorie gaan we de bak in om de basistechniek voor het boogschieten te paard onder de knie te krijgen. Dat doen we zo'n 2 uur te voet. Vervolgens gaan we in twee groepen ruim een halfuur te paard. De workshop is om 16.30 uur afgelopen.

Veiligheid gaat voor

Een cap is verplicht. Rij-ervaring is ook een vereiste. Ervaring met boogschieten is niet nodig.

Als een nieuw paard te angstig reageert op het boogschieten, kunnen wij de ruiter niet te paard laten gaan omdat het dan te gevaarlijk wordt. Dit is tot nu toe niet gebeurd, maar we willen toch waarschuwen dat deelname geen garantie is dat je ook te paard zult schieten. Uiteraard krijg je in zo'n geval tijdens de les wel naast je paard verdere begeleiding bij het wennen aan het boogschieten.

Kosten

Deelname aan een les kost €35,- of 1 uur van de leskaart van Stal Mansour + €12,50.

Aanmelding

Ga naar de agenda om de komende trainingsdata te bekijken. Aanmelden kan via een mail naar info@mansour.nl.