Kaatsheuvel

Boogschieten te paard Noord-Brabant

Op onze wei in Kaatsheuvel geven we privélessen en groepslessen.

Op deze pagina:

Groepslessen

Voorwaarden groepslessen

Privéles

Groepslessen

We geven wekelijks een groepsles boogschieten te paard in Kaatsheuvel. Deze is toegankelijk voor iedereen die de basis beheerst. De groepsles is niet geschikt om de basis uit te leggen. Geïnteresseerden kunnen meedoen voor 25 euro per keer. Ook is het mogelijk een 10-rittenkaart voor 200 euro aan te schaffen. De les vindt in principe plaats op de dinsdagavond en we beginnen tussen 19.30 en 19.45 uur. Meedoen? Meld je dan aan!

De trainingen bestaan uit een halfuur voettraining en vervolgens ongeveer een uur te paard. Gevorderden kunnen als zij dat willen vanaf 19.00 uur meedoen aan de trainingen voor demonstraties. Deze zijn gericht op synchroon schieten en andere dingen die mooi staan bij demo's.

 

 

Training Boogschieten vanaf paard.jpg

Voorwaarden groepslessen

Deelname gebeurt op eigen risico. Het gebruik van het trainingsmateriaal is gratis, maar schade aan bogen of pijlen moet wel worden vergoed.

Bij aanschaf van een 10-rittenkaart gaan we er vanuit dat je iedere week komt. Als je niet kunt komen, dien je je af te melden in bijvoorbeeld de groepsapp. Per 10-rittenkaart kun je je 10 keer afmelden. Je kunt dus om de week komen en als het een keer niet uitkomt kun je dat in de andere week inhalen. Tot 24 uur voor aanvang van de groepsles is afmelden kosteloos. Bij afmeldingen binnen 24 uur voor aanvang brengen wij de helft van de deelnamekosten in rekening. Bij niet verschijnen zonder afmelding brengen wij de volledige kosten in rekening.

Wij streven ernaar de groepsles iedere week door te laten gaan, maar dit zal niet altijd lukken, bijvoorbeeld als wij op trainingskamp zijn of als het weer dusdanig slecht is dat trainen geen zin heeft. Wij zullen het tijdig aangeven wanneer een les niet door kan gaan.

Privéles

Deze kosten 32,50 euro per uur. Een eerste les duurt zo'n twee uur (65 euro in totaal) en bestaat uit zo'n anderhalf uur training te voet om de techniek die nodig is voor het boogschieten te paard aan te leren. Vervolgens gaan we een halfuur te paard in stap, waarbij de trainer meeloopt zodat de ruiter zich op het schieten kan concentreren.