Maarsbergen

Een keer per maand (en in de toekomst wellicht vaker) geven we op een vrijdagavond of een zaterdagmiddag les bij Hoeve Romantico in Maarsbergen (vlakbij Utrecht). Mariette Bakker, de eigenaar van Hoeve Romantico, heeft een bonte kudde paarden waarvan er een flink aantal ervaring hebben met endurance. Dat betekent dus dat ze niet van iedere bakkabouter op hol slaan en dat komt natuurlijk goed van pas bij onze hobby.

Zoals bij iedere nieuwe locatie hebben we toch eerst even zelf gekeken hoe de paarden het oppakken en dat ging erg goed zoals in het filmpje hier is te zien.

Meedoen kan ook met eigen paard. Deze locatie biedt veel mogelijkheden omdat we de bak (en dus de baan waarin we schieten) flink lang kunnen maken. Er zal dus genoeg te beleven zijn naarmate de deelnemers beter worden!

Programma

training.jpg

Op vrijdagen verzamelen we vanaf 18.00 uur en beginnen we om 18.30 uur met de training. Op zaterdagen verzamelen we om 13.30 uur en begint de training om 14.00 uur. Nieuwe deelnemers krijgen in een apart groepje de beginselen uitgelegd en de ervaren deelnemers gaan aan de slag met moeilijkere oefeningen. Na ongeveer anderhalf uur gaan we in twee groepen te paard.

We bouwen langzaam op naar het uiteindelijk doel: boogschieten vanaf het paard. Bij een eerste les gebeurt dit alleen in stap terwijl er iemand meeloopt. Zo kan de ruiter zich concentreren op het schieten en wordt hij niet afgeleid door onverwachte bewegingen van het paard. De les is rond 21.30 uur afgelopen.

Veiligheid gaat voor

Een cap en rijlaarzen/rijschoenen met chaps zijn verplicht. Bij nieuwe paarden ruimen we wat extra tijd in voor het wennen van het paard aan het boogschieten. Dat gebeurt vanaf de grond. Alleen als het veilig aanvoelt, kan de ruiter ook vanaf het paard schieten. Tot nu toe is dit altijd gelukt, maar we willen hier toch voor waarschuwen. Mocht een paard te angstig blijven, dan krijg je de rest van de training begeleiding bij het desensibiliseren van je paard.

Kosten

Meedoen aan de training kost 40 euro.

Aanmelding

Ga naar de agenda om de komende trainingsdata te bekijken en je aan te melden.