Weekendlessen in Kaatsheuvel

Groepstraining boogschieten te paard.jpg

We gaan nu ook wekelijks in het weekend lesgeven op onze wei in Kaatsheuvel. Omdat we de komende weken al van alles gepland hebben staan, lukt het nu nog niet om ieder weekend een les in te plannen, maar deze lessen staan vooralsnog gepland (wel met een flink voorbehoud vanwege het onvoorspelbare weer):

Zondag 4 november: 15.00 uur

Zaterdag 24 november: 15.00 uur

Zaterdag 8 december: 15.00 uur

Zaterdag 15 december: 15.00 uur

Zaterdag 22 december: 15.00 uur

Zaterdag 29 december: 15.00 uur

Zaterdag 5 januari: 15.00 uur

Het plan is om uiteindelijk iedere zaterdag om 15.00 uur een vaste les te hebben.

Opbouw

De opbouw van deze lessen is hetzelfde als bij de dinsdagavondlessen: we werken eerst zo’n drie kwartier aan de techniek vanaf de grond, daarna gaan we in 1 of 2 groepen te paard (per groep drie kwartier).

Kosten en rittenkaarten

Meedoen aan een losse les kost 25 euro. Ook hebben we 10-rittenkaarten voor 200 euro. Het voordeel is dan 5 euro per les. Daarnaast introduceren we de 5-rittenkaart voor 112,50 euro (2,50 euro voordeel per les). Aanmelden voor de lessen kan hier.

Terugblik op Némethy kamp

We hebben zelf ook nog een terugblikkend filmpje gemaakt over het trainingsweekend met Christoph Némethy. Dit om een indruk te geven van wat we tijdens het kamp hebben gedaan en hoe de sfeer was. Mocht je het nu jammer vinden dat je er niet bij was, geen nood! We gaan het Némethy weekend volgend jaar zeker herhalen. En in de tussentijd organiseren we zelf een wintertrainingskamp in januari!

Schrijf je in voor het Paard en Boog Winterkamp!

We kunnen iets nieuws aankondigen: het Paard en Boog Winterkamp! Een intensief trainingskamp gericht op het schieten volgens de Koreaanse regels van de IHAA. Dit kamp geven we op 12 en 13 januari in de overdekte rijbaan (70x20) meter met kantine van RSV De Kegelaer in Kaatsheuvel.

In dit bericht:

 Een oude foto waarin José een inmiddels verboden techniek (laden uit de rijlaars) gebruikt. Tijdens het kamp gebruiken we quivers!

Een oude foto waarin José een inmiddels verboden techniek (laden uit de rijlaars) gebruikt. Tijdens het kamp gebruiken we quivers!

Voor alle niveaus

Geïnteresseerden van alle niveaus kunnen zich aanmelden. Voorwaarde om mee te doen is ervaring met paardrijden óf boogschieten. Ervaring met de combinatie hiervan is niet noodzakelijk. Wie dit nog nooit heeft gedaan, raden we aan om eerst een privéles of groepsles te volgen zodat de beginselen al bekend zijn en niet nog tijdens het weekend moeten worden aangeleerd. Zo kan iedereen het maximale uit het trainingsweekend halen. Een eigen ruiterboog is niet nodig, deze kun je tijdens het weekend van ons lenen.

Koreaanse regels

 Een van de quivers die we gebruiken, maar dan zullen we er niet zo veel pijlen in hoeven steken.

Een van de quivers die we gebruiken, maar dan zullen we er niet zo veel pijlen in hoeven steken.

We richten ons dit weekend volledig op het schieten volgens de Koreaanse regels van de IHAA. Dat betekent dat we de pijlen niet vanuit de booghand, maar vanuit een quiver (pijlenkoker) laden. We hebben twee quivers ontwikkeld die we aan een riem dragen en die we het fijnst vinden werken. Het gebruik van deze quivers tijdens het kamp is inbegrepen. De focus ligt tijdens de training minder op het snelschieten en meer op het gericht schieten omdat precisie bij de Koreaanse regels een grotere rol speelt.

Programma

Zaterdag
Vanaf 08.15 Verzamelen en uitleg
09.00 Training te voet, snelladen vanuit quiver
10.15 Paarden zadelen, losrijden en training te paard groep 1
11.30 Paarden zadelen, losrijden en training te paard groep 2
12.45 Paarden afzadelen, lunch
14.15 Training te voet
15.30 Paarden zadelen, losrijden en training te paard groep 1
16.45 Paarden zadelen, losrijden en training te paard groep 2
18.00 Paarden afzadelen, uitstappen en naar de wei brengen
19.00 Diner
Zondag
Vanaf 08.15 Verzamelen en uitleg
09.00 Training te voet, snelladen vanuit quiver
10.15 Paarden zadelen, losrijden en training te paard groep 1
11.30 Paarden zadelen, losrijden en training te paard groep 2
12.45 Paarden afzadelen, lunch
14.15 Training te voet
15.30 Paarden zadelen, losrijden en training te paard groep 1
16.45 Paarden zadelen, losrijden en training te paard groep 2
18.00 Paarden afzadelen, uitstappen en naar de wei brengen

Eten

 De ruime rijbaan van RSV De Kegelaer

De ruime rijbaan van RSV De Kegelaer

De Kegelaer verzorgt op zaterdag de lunch (broodjes, soep en salade). Het avondeten bestaat uit friet met een snack en salade. Onze (schoon)ouders verzorgen een ontbijt voor degenen die overnachten. In de middag hebben we weer een lunch van De Kegelaer. Het hele weekend kunnen we thee en limonade pakken. Verdere consumpties kunnen in de kantine worden aangeschaft. Het is helaas niet toegestaan zelf consumpties mee te nemen.

Overnachten

De paarden overnachten op onze wei in dezelfde straat als De Kegelaer. Deelnemers die dat willen, kunnen overnachten bij onze (schoon)ouders op enkele minuten rijden van de rijvereniging waar we trainen. Zij moeten zelf een bed, slaapzak en kussen meenemen.

Prijzen

Deelname met eigen paard 2 dagen 175
Deelname met eigen paard 1 dag 100
Deelname met huurpaard 2 dagen 2x per dag 250
Deelname met huurpaard 2 dagen 1x per dag 200
Deelname met huurpaard 1 dag 2x per dag 130
Deelname met huurpaard 1 dag 1x per dag 100
Deelname te voet (niet te paard) 2 dagen 150
Deelname te voet (niet te paard) 1 dag 80

Doorgang

Het kamp kan alleen doorgaan als er genoeg interesse is. We hopen dus dat genoeg mensen zich aanmelden. Vier weken voor aanvang van het kamp verwachten we duidelijk te kunnen maken of het kamp doorgaat.

Inschrijven

Wedstrijd boogschieten te paard.JPG

Aanmelden voor het trainingskamp kan met de knop hieronder. Graag aanmelden vóór 23 november. Tot vijf weken voor aanvang van het kamp is afmelden (via een mail naar info@paardenboog.nl) kosteloos. Tot twee weken voor aanvang brengen we 25% van de kosten in rekening. Tot een week voor aanvang brengen we 50% van de kosten in rekening. Hierna brengen we 75% van de kosten in rekening.

Riddershows met Karel en Barrie

De afgelopen tijd is het erg druk geweest. We hebben een superleuk kamp gehad met Christoph Némethy en in samenwerking met Damad Horseshow hebben we enkele riddershows gegeven. De filmpjes willen we graag laten zien:

Regionale media over het trainingskamp:

 Foto in Brabants Dagblad. © Beeld Werkt. Het artikel is  hier  te lezen.

Foto in Brabants Dagblad. © Beeld Werkt. Het artikel is hier te lezen.

Films van de riddershows:

Wekelijkse lessen te paard in Kaatsheuvel

We zijn al een tijdje met een klein clubje aan het proefdraaien en nu kunnen we officieel van start gaan: we geven voortaan wekelijks een groepsles boogschieten te paard in Kaatsheuvel. Geïnteresseerden kunnen meedoen voor 25 euro per keer. Ook is het mogelijk een 10-rittenkaart voor 200 euro aan te schaffen.

Groepstraining boogschieten te paard.jpg

De les vindt in principe plaats op de dinsdagavond en we beginnen tussen 19.30 en 19.45 uur. Meedoen? Meld je dan hier aan!

De trainingen bestaan uit een halfuur voettraining en vervolgens ongeveer een uur te paard. Gevorderden kunnen als zij dat willen vanaf 19.00 uur meedoen aan de trainingen voor demonstraties. Deze zijn gericht op synchroon schieten en andere dingen die mooi staan bij demo's.

Uitslag Postalwedstrijd boogschieten te paard

José Membrilla van Leeuwen heeft de meeste punten gescoord bij de postalwedstrijd boogschieten te paard die zondag 6 mei is verreden op ons terrein in Kaatsheuvel. Ze scoorde in totaal 59,22 punten. Tweede van de tien deelnemers werd Arno Hendriks met 57 punten. Claire Hagen (trainer Horsebackarchers of Holland) haalde de derde plaats met 54,64 punten.

 José haalde met Vic de hoogste score

José haalde met Vic de hoogste score

 Siem (14) werd met Chiron vierde

Siem (14) werd met Chiron vierde

 Claire haalde met Chiron de derde plaats

Claire haalde met Chiron de derde plaats

De jongste deelnemer, Siem Budding (14), haalde de vierde plaats met 35,61 punten. De competitie telde 9 deelnemers uit Nederland en België.

Koreaanse regels

Deze postal werd op een wedstrijdbaan volgens Koreaanse regels gereden. Dat houdt in dat de ruiters voorwaarts, zijwaarts en achterwaarts schieten. Ze moeten in galop hun pijlen uit een quiver (pijlenkoker) pakken en in ieder doel zo nauwkeurig mogelijk één pijl schieten.

Nog geen winnaar

Het moet nog blijken hoe deze scores zich verhouden met de resultaten van clubs uit het buitenland. Tot eind mei kunnen clubs over de hele wereld eenzelfde wedstrijd op een baan met dezelfde regels en afmetingen organiseren. De International Horseback Archery Alliance (IHAA) zet de ingezonden scores dan op een rijtje zodat duidelijk wordt wie zich de winnaar van deze wedstrijd mag noemen.

Drie deelnemers stapcompetitie

 Onze Barrie in actie tijdens de stapcompetitie

Onze Barrie in actie tijdens de stapcompetitie

Voor beginnende ‘horsebackarchers’ organiseerde Paard en Boog in Kaatsheuvel een stapcompetitie. Deze telde drie deelnemers, allen uit België. Hier scoorde Andoni Redondo Cuesta uit België het hoogst met 131 punten.

Beter weer dan de vorige keer

In maart organiseerden we nog de kwalificatie voor het WK in Hongarije. De kwalificatie werd toen gereden bij een gevoelstemperatuur bij -15 graden Celsius en dat had zijn weerslag op de prestaties van de deelnemers.  Het weer was nu een stuk aangenamer en dat was terug te zien in de prestaties van de deelnemers.

Over postalwedstrijden

De internationale organisatie voor het boogschieten te paard, IHAA, schrijft om de twee maanden een postalwedstrijd uit. Iedereen over de hele wereld kan meedoen en zijn score insturen, zolang de wedstrijd maar wordt gehouden op een wedstrijdbaan die voldoet aan de richtlijnen van de IHAA. Zo is bepaald dat de baan 90 meter lang moet zijn en ook is voorgeschreven waar de doelen moeten staan.

Na twee maanden zet de IHAA alle ingezonden scores op een rijtje waarmee een internationale ranglijst ontstaat. Deze lijst wordt meestal aangevoerd door Hongarije, waar het boogschieten te paard een grote sport is. De Nederlanders zijn al regelmatig in de top 20 te vinden.

Over boogschieten te paard

Boogschieten te paard bestaat al duizenden jaren, maar is als moderne sport nog volop in ontwikkeling. De meest beoefende vormen zijn de Hongaarse vorm en de Koreaanse vorm. Meer informatie is te vinden op http://www.paardenboog.nl/introductie

Groepslessen Kaatsheuvel van start

Vanaf aanstaande dinsdag geven we een wekelijkse voettraining op ons eigen terrein in Kaatsheuvel, van 19.00 tot 20.30 uur. Een losse keer meedoen kost 15 euro, een 8 ritten kaart kost 100 euro (12,50 per keer). Lees hier meer en laat je gegevens achter als je mee wilt doen!

Boogschieten Brabant.jpg

Toeschouwers welkom bij wedstrijd boogschieten te paard

Arno.jpg

Zojuist hebben we het volgende persbericht uitgestuurd:

Voor spektakel te paard kunnen geïnteresseerden op zondag 6 mei terecht op het terrein van Paard en Boog in Kaatsheuvel. Dan vindt daar een postalwedstrijd plaats met twaalf deelnemers uit heel Nederland en België.

Toeschouwers zijn van harte welkom om zondag 6 mei tussen 11.00 en 17.00 uur een kijkje te komen nemen op de Baan 18 in Kaatsheuvel. Deze wedstrijd is een ideale gelegenheid om kennis te maken met deze groeiende sport.

Beter weer dan de vorige keer

In maart organiseerde Paard en Boog nog de kwalificatie voor het WK in Hongarije. De kwalificatie werd toen gereden bij een gevoelstemperatuur bij -15 graden Celsius. Deze keer belooft het weer een stuk gunstiger te worden voor de deelnemers en toeschouwers.

Koreaanse regels

De huidige postal wordt op een wedstrijdbaan volgens Koreaanse regels gereden. Dat houdt in dat de ruiters voorwaarts, zijwaarts en achterwaarts schieten. Ze moeten in galop hun pijlen uit een quiver (pijlenkoker) pakken en in ieder doel zo nauwkeurig mogelijk één pijl schieten.

Over postalwedstrijden

De internationale organisatie voor het boogschieten te paard, IHAA, schrijft om de twee maanden een postalwedstrijd uit. Iedereen over de hele wereld kan meedoen en zijn score insturen, zolang de wedstrijd maar wordt gehouden op een wedstrijdbaan die voldoet aan de richtlijnen van de IHAA. Zo is bepaald dat de baan 90 meter lang moet zijn en ook is voorgeschreven waar de doelen moeten staan.

Na twee maanden zet de IHAA alle ingezonden scores op een rijtje waarmee een internationale ranglijst ontstaat. Deze lijst wordt meestal aangevoerd door Hongarije, waar het boogschieten te paard een grote sport is. De Nederlanders zijn al regelmatig in de top 20 te vinden.

Over boogschieten te paard
Boogschieten te paard bestaat al duizenden jaren, maar is als moderne sport nog volop in ontwikkeling. De meest beoefende vormen zijn de Hongaarse vorm en de Koreaanse vorm. Meer informatie is te vinden op http://www.paardenboog.nl/introductie/

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op www.paardenboog.nl

Nieuwe locatie in noorden Limburg

buitenrit2.jpg

We zijn al een tijd op zoek naar een locatie in Limburg en die hebben we nu gevonden. De eerste les staat gepland op zondag 10 juni bij Stal Cuijpers in Roggel. De bedoeling is dat we iedere maand terugkomen.

pension1.jpg

De stal zit op een prachtige locatie aan de rand van het bos en is voorzien van een binnenbak, een buitenbak en grote weides waar we van alles mogen opzetten. Mogelijkheden genoeg dus!

De les begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Meedoen kost 45 euro en kan op eigen paard of een paard van de manege. Aanmelden kan hier.

Paard en Boog komend weekend op Equiday

Arno en Volare.jpg

Dit weekend zijn we te zien op Equiday! Naast de parkeerplaats zetten we een mooie wedstrijdbaan op waar we demonstraties en workshops geven.

Programma

Voor het wachtende publiek geven we om 09.30 uur een demonstratie. Om 11.00 en 14.00 uur geven we workshops. Als afsluiting geven we om 16.30 uur nog een demonstratie voor het vertrekkende publiek. We zijn het grootste deel van de dag bij de baan aanwezig om vragen te beantwoorden of kennis te maken. Kom dus gezellig langs!

 

Kwalificatietoernooi in Hart van Nederland

boogschieten te paard.jpg

Het televisieprogramma Hart van Nederland heeft een item over de kwalificatiewedstrijd gemaakt die vandaag op onze wei is gehouden. We zijn er enorm blij mee want dit betekent dat in een klap een heleboel mensen van onze sport horen!

Over het weer van vandaag zullen we het maar niet hebben (in het filmpje hoor je ons al meer dan genoeg klagen) maar wat fijn dat alles zo goed is gegaan! Een geweldige samenwerking met Horsebackarchers of Holland en Kessen - Moving Mounted Archery die deze grote wedstrijd mogelijk maakte.

En ook zeker een eervolle vermelding voor de toppaarden van Hoeve Romantico (Nymphy, Chiron en pensionpaard Jewel) en Damad Horse Show (Vic en Vinello) die we voor deze wedstrijd mochten gebruiken.

We hebben de afgelopen tijd een hoop media-aandacht gekregen waardoor hopelijk meer mensen in aanraking komen met onze sport!

Een overzichtje:

Omroep Brabant

Brabants Dagblad

Bit

De Hoefslag

Nieuwe locatie: Iron Horse Ranch in Hellevoetsluis

Rijhal.JPG

Goed nieuws: we gaan ook trainingen geven bij de Iron Horse Ranch in Hellevoetsluis. Op deze mooie manege staan de paarden in een paddock paradise. Alle paarden hier worden bitloos gereden. De manege viel ons op toen we nagingen of er nog leuke maneges waren die meededen aan de internationale ijzerloze buitenrit. We hebben dan ook veel zin om hier aan de slag te gaan!

De manege heeft een mooie kantine en een ruime binnenrijbak. De paarden zijn al aardig wat gewend dus dat biedt veel mogelijkheden.

Per groep kunnen tien mensen meedoen. Aanmelden kan via onze agenda of als je al bekend bent bij de Iron Horse Ranch via info@ironhorseranch.nl.

De lessen duren van 14.15 tot 17.15. Hierin leren we eerst te voet onze boogschiettechniek aan. Na een kleine 2 uur gaan we in twee groepen te paard. Iedereen vanaf 11 jaar kan, ongeacht het niveau, meedoen.

Postal is nu kwalificatiewedstrijd voor WK

Grand Prix mei 2017 Hongarije 2.jpg

Voor het eerst houdt de IHAA een WK. Dit zal plaatsvinden van 5 tot en met 8 juli bij onze trainer Christoph Némethy in Pomáz, Hongarije. Ieder land mag in beginsel 4 afgevaardigden sturen.

De IHAA heeft in ieder land een vertegenwoordiger. In Nederland is dat Claire Hagen van de Horsebackarchers of Holland. Zij mag bepalen wie er naar het WK gaan. In overleg met Kessen Moving Mounted Archery en ons is besloten van de postal die gepland stond op 18 maart een kwalificatiewedstrijd voor het WK te maken.

Toeschouwers welkom

Inschrijven kan niet meer omdat alle paarden al bezet zijn (of je moet een eigen paard hebben) maar toeschouwers zijn van harte welkom! We zien jullie graag op 18 maart vanaf 11.00 uur op de Baan 18 in Kaatsheuvel.

Nieuwe postal competitie: Hongaars en Mamluk 90

Nu het voorjaar eraan komt durven we het voorzichtig weer aan een postal competitie te plannen. De lopende postal van de IHAA bestaat uit 6 runs Hongaars en 3 runs Mamluk 90. De regels zijn in de link te bekijken. Wij hebben de postal bij ons in Kaatsheuvel onder voorbehoud ingepland op 18 maart met uitwijkmogelijkheid naar 31 maart. We houden ook een stapcompetitie.

Boogschieten tinker.JPG

Het is erg afhankelijk van het weer of de postal door kan gaan. De afgelopen maanden is het geen week droog geweest en dat maakt onze track te glibberig om er nu veilig een postal te kunnen organiseren. Maar we hopen dat het de komenden weken wat droger wordt. Dan droogt de track op en kunnen we tegen de tijd dat het maart is veilig aan de slag.

Als het regenachtig blijft kan de postal niet plaatsvinden. We kunnen dus geen garanties geven.

Bijzonderheden aan deze postal

Natuurlijk heeft iedereen de regels voor de Hongaarse track en de regels voor de Mamluk 90 al gelezen, maar voor de zekerheid wijzen we er graag nog op dat de pijlen bij de Mamluk 90 aan het begin van de track in een quiver of een riem (dus niet in de booghand) horen te zitten. Wel mag iemand eenmaal in de baan alle pijlen tegelijk uit een quiver pakken en in zijn booghand steken (al lijkt dat ons persoonlijk niet de beste tactiek).

De stapcompetitie is een afgeleide van de Koreaanse track. De regels daarvoor zijn hier te lezen.

Beperkt plaatsen beschikbaar

Voor mensen zonder eigen paard zijn er beperkt plaatsen beschikbaar. We behandelen de aanmeldingen niet op volgorde van binnenkomst, maar kijken hierbij ook onder meer naar gewicht van de ruiter en ervaring.

Overnachting bespreekbaar

In overleg is het mogelijk met paard een dag eerder te komen en te overnachten. De logerende paarden stallen we op prikweitjes met hooi, apart van onze paarden.

Planning

Dit is een voorlopige planning omdat het tijdschema erg afhankelijk is van het aantal deelnemers.

10.00 Aankomst deelnemers, verzamelen, stallen paarden
10.30 Uitleg regels, verdeling taken, inlezen rechters
11.00 Zadelen paarden
11.15 Warmrijden groep 1, helpers lezen zich in in taken
11.30 Aanvang competitie groep 1
12.45 Zadelen groep 2
13.00 Einde groep 1, warmrijden groep 2
13.15 Aanvang competitie groep 2
14.30 Zadelen paarden stapcompetitie
14.45 Einde groep 2, paarden die klaar zijn afzadelen, uitstappen en op paddocks zetten. Warmrijden paarden stapcompetitie
15.00 Aanvang stapcompetitie
16.15 Einde stapcompetitie, berekening scores postal en stapcompetitie
16.30 Bekendmaking uitslagen
17.00 Einde

Aanmelden en meer informatie

Meer informatie over de postals in het algemeen is hier te vinden. Aanmelden kan via onze agenda.

 

 

Oefenen oefenen oefenen

Om echt goed te worden in het boogschieten te paard, moet je minstens twee keer per week trainen als we onze Hongaarse trainer moeten geloven. Dat proberen we dus ook voor elkaar te krijgen. Nu onze track er goed bij ligt en Barrie steeds beter doorkrijgt wat we nou van hem willen lukt het al regelmatig om serieus te oefenen op een hogere score.

Vandaag hebben we met Kimo, een goede leerling, geoefend op de Mamluk 90, na de Hongaarse baan toch een van de leukste banen om te doen. Je schiet hierbij eerst voorwaarts, dan neerwaarts, dan op een voorwaarts doel aan de andere kant van de baan en dan nog achterwaarts. Je mag hierbij niet met de pijlen in de booghand beginnen, dus we trekken de pijlen bij deze baan uit een quiver. Zie hieronder hoe dat eraan toe gaat:

Volgende postal gepland: met trainingsdag en stapcompetitie

We hebben veel ideeën opgedaan bij de organisatie van onze eerste postal competitie en die gaan we meteen in de praktijk brengen bij de postal die we 19 november organiseren. We houden een dag van tevoren een trainingsdag gericht op deze competitie en we houden die zaterdag ook een stapcompetitie voor degenen die nog niet in galop kunnen schieten.

 Dit is de quiver die we gebruiken, maar dan met wat minder pijlen

Dit is de quiver die we gebruiken, maar dan met wat minder pijlen

Boogschieten vanuit quiver

Gezien de postal competities die in het verleden hebben plaatsgevonden is de kans bijzonder groot dat de komende competitie er een is waarbij we de pijlen niet in de booghand mogen vasthouden. Bij de meeste wedstrijdvormen mag dit namelijk niet (volgens ons vooral omdat men bang is dat de Hongaren anders alles winnen).

Snelle nieuwe methode

Gelukkig hebben we tijdens de deelname aan de Grand Prix in Hongarije een methode geleerd met een nieuw soort quiver waarmee een hoge laadsnelheid te halen valt. Deze methode gaan we de deelnemers aan de trainingsdag aanleren (tenzij we de pijlen deze competitie ook uit de booghand mogen pakken natuurlijk). De quiver die we hiervoor gebruiken kan iedereen tijdens dit weekend lenen of desgewenst kopen.

Training in snelnokken vanuit quiver

We beginnen dus met een voettraining om het snelnokken vanuit een quiver aan te leren of te verbeteren. Daarna gaan we dit te paard proberen op de baan die is ingericht zoals de baan er tijdens de postal uit zal zien. Wat voor baan dit is, weten we pas in de loop van de eerste week van november. Dan maakt de IHAA bekend hoe de volgende postal eruit zal zien.

Fijne huurpaarden weer beschikbaar

De paarden die we hebben gehuurd van Damad Horseshow zijn de vorige keer heel goed bevallen. Daarom hebben we ze alvast gereserveerd voor dit weekend!

Stapcompetitie

Boogschieten te paard in stap

We sluiten de zaterdag af met een stapcompetitie. We proberen deze zo veel mogelijk te laten lijken op de normale IHAA postal, alleen zal de baan een stuk korter zijn omdat het anders erg lang wachten wordt tot alle deelnemers in stap door een baan van 90 meter zijn gegaan. De doelen zullen dus ook wat dichter op elkaar staan. Het is toegestaan (maar niet verplicht) om iemand met het paard mee te laten stappen.

Geen verplichtingen

Het is mogelijk om deel te nemen aan de postal zonder deel te nemen aan de trainingsdag of de stapcompetitie.

Hotel Hendriks.jpg

Hotel Hendriks

Het is voor deelnemers mogelijk bij onze (schoon)ouders te blijven eten en slapen en meegebrachte paarden in een paddock op onze wei te laten overnachten.

Kosten

De kosten vind je terug in het aanmeldformulier.

Voorlopig programma zaterdag

DSC_7436 (2).JPG

11.00     Aankomst deelnemers en paarden
12.00    Uitleg en oefenen te voet in snelnokken vanuit quiver
13.30     Zadelen paarden
13.45     Warmrijden paarden
14.00     Training te paard

(Eventueel gaat hierna een tweede groep te paard, dan schuiven de volgende tijden 1 uur en 1 kwartier op)

14.30     Zadelen en warmrijden paarden die nog niet aan het trainen zijn
15.00     Uitleg regels stapcompetitie
15.15     Stapcompetitie (degenen die niet deelnemen kunnen op de grond nog oefenen)
17.00     Afzadelen, uitstappen en op paddocks zetten paarden, ondertussen wordt de uitslag berekend

17.15     Bekendmaking uitslag stapcompetitie

Voorlopig programma zondag

10.30     Aankomst deelnemers, verzamelen, stallen paarden
11.00     Uitleg regels, verdeling taken, inlezen rechters
11.30     Zadelen paarden
11.45     Warmrijden groep 1, helpers lezen zich in in taken
12.00     Aanvang competitie groep 1
13.30     Einde groep 1, zadelen groep 2
13.45     Warmrijden groep 2, helpers lezen zich in in taken
14.00     Aanvang competitie groep 2
15.30     Einde groep 2, paarden afzadelen, uitstappen en op paddocks zetten. Ondertussen worden de scores op een rijtje gezet.
15.45     Bekendmaking uitslag
16.00     Einde competitie

Aanmelden

Aanmelden voor de verschillende onderdelen kan hier.

Eerste postal match smaakt naar meer!

 José doet een achterwaarts schot vanaf Vic, een toppaard van Damien Madiot.

José doet een achterwaarts schot vanaf Vic, een toppaard van Damien Madiot.

Onze eerste postal match is goed verlopen! Voor het eerst organiseerden we op zondag 8 oktober een postal match volgens de regels van de International Horseback Archery Alliance. We zijn ontzettend blij dat alles zo goed is gegaan. De sfeer was erg goed en alle deelnemers hielpen goed mee om alles op rolletjes te laten verlopen.

Track bleef begaanbaar

Het enige dat niet echt meewerkte, was het weer. We hadden van te voren al veel regen gehad en ook op de dag van de competitie bleef het niet droog. Maar wonder boven wonder bleef onze track goed begaanbaar en dus hoefden we de wedstrijd niet af te gelasten om gevaarlijke glijpartijen te voorkomen. We hebben een heerlijke dag gehad en gaan dit zeker vaker proberen te organiseren!

Volgende keer een trainingsdag?

De deelnemers waren ook erg tevreden en we zijn alvast aan het kijken of we de volgende keer op de zaterdag een trainingsdag kunnen doen om dan zondag de competitie te houden.

 Onze leerling Kimo in actie vanaf ons paard Barrie, ze doen het allebei steeds beter!

Onze leerling Kimo in actie vanaf ons paard Barrie, ze doen het allebei steeds beter!

Dankbaar

We zijn alle deelnemers en helpers erg dankbaar, met in het bijzonder onze (schoon)ouders die voor hotel speelden en catering regelden en Damad Horse Show voor de geweldig goed geschikte paarden!

Uitslag

De uitslag zetten we nog niet online. Deze postal loopt nog tot eind oktober. Dan zet de IHAA alle uitslagen van de verschillende postals die over de hele wereld zijn gehouden op een rij en zullen we die ook hier plaatsen. We kunnen alvast verklappen dat de Hongaren waarschijnlijk bovenaan staan :)

 Op Vic word je al snel blij :-)

Op Vic word je al snel blij :-)

 Vic vindt dit gelukkig ook leuk om te doen.

Vic vindt dit gelukkig ook leuk om te doen.

 José in actie als scheidsrechter.

José in actie als scheidsrechter.

 Arno in actie op Barrie, die zijn hoofd nog niet helemaal netjes stilhoudt.

Arno in actie op Barrie, die zijn hoofd nog niet helemaal netjes stilhoudt.

 Op het eind hebben we snel de scores op een rijtje gezet...

Op het eind hebben we snel de scores op een rijtje gezet...

 Ondertussen kregen de atleten de nodige nazorg na hun knappe prestaties...

Ondertussen kregen de atleten de nodige nazorg na hun knappe prestaties...

 Sommigen konden er geen genoeg van krijgen en gingen nog even te voet verder. We kijken terug op een gezellige dag!

Sommigen konden er geen genoeg van krijgen en gingen nog even te voet verder. We kijken terug op een gezellige dag!