Nieuwe locatie: Iron Horse Ranch in Hellevoetsluis

Rijhal.JPG

Goed nieuws: we gaan ook trainingen geven bij de Iron Horse Ranch in Hellevoetsluis. Op deze mooie manege staan de paarden in een paddock paradise. Alle paarden hier worden bitloos gereden. De manege viel ons op toen we nagingen of er nog leuke maneges waren die meededen aan de internationale ijzerloze buitenrit. We hebben dan ook veel zin om hier aan de slag te gaan!

De manege heeft een mooie kantine en een ruime binnenrijbak. De paarden zijn al aardig wat gewend dus dat biedt veel mogelijkheden.

Per groep kunnen tien mensen meedoen. Aanmelden kan via onze agenda of als je al bekend bent bij de Iron Horse Ranch via info@ironhorseranch.nl.

De lessen duren van 14.15 tot 17.15. Hierin leren we eerst te voet onze boogschiettechniek aan. Na een kleine 2 uur gaan we in twee groepen te paard. Iedereen vanaf 11 jaar kan, ongeacht het niveau, meedoen.

Postal is nu kwalificatiewedstrijd voor WK

Grand Prix mei 2017 Hongarije 2.jpg

Voor het eerst houdt de IHAA een WK. Dit zal plaatsvinden van 5 tot en met 8 juli bij onze trainer Christoph Némethy in Pomáz, Hongarije. Ieder land mag in beginsel 4 afgevaardigden sturen.

De IHAA heeft in ieder land een vertegenwoordiger. In Nederland is dat Claire Hagen van de Horsebackarchers of Holland. Zij mag bepalen wie er naar het WK gaan. In overleg met Kessen Moving Mounted Archery en ons is besloten van de postal die gepland stond op 18 maart een kwalificatiewedstrijd voor het WK te maken.

Toeschouwers welkom

Inschrijven kan niet meer omdat alle paarden al bezet zijn (of je moet een eigen paard hebben) maar toeschouwers zijn van harte welkom! We zien jullie graag op 18 maart vanaf 11.00 uur op de Baan 18 in Kaatsheuvel.

Nieuwe postal competitie: Hongaars en Mamluk 90

Nu het voorjaar eraan komt durven we het voorzichtig weer aan een postal competitie te plannen. De lopende postal van de IHAA bestaat uit 6 runs Hongaars en 3 runs Mamluk 90. De regels zijn in de link te bekijken. Wij hebben de postal bij ons in Kaatsheuvel onder voorbehoud ingepland op 18 maart met uitwijkmogelijkheid naar 31 maart. We houden ook een stapcompetitie.

Boogschieten tinker.JPG

Het is erg afhankelijk van het weer of de postal door kan gaan. De afgelopen maanden is het geen week droog geweest en dat maakt onze track te glibberig om er nu veilig een postal te kunnen organiseren. Maar we hopen dat het de komenden weken wat droger wordt. Dan droogt de track op en kunnen we tegen de tijd dat het maart is veilig aan de slag.

Als het regenachtig blijft kan de postal niet plaatsvinden. We kunnen dus geen garanties geven.

Bijzonderheden aan deze postal

Natuurlijk heeft iedereen de regels voor de Hongaarse track en de regels voor de Mamluk 90 al gelezen, maar voor de zekerheid wijzen we er graag nog op dat de pijlen bij de Mamluk 90 aan het begin van de track in een quiver of een riem (dus niet in de booghand) horen te zitten. Wel mag iemand eenmaal in de baan alle pijlen tegelijk uit een quiver pakken en in zijn booghand steken (al lijkt dat ons persoonlijk niet de beste tactiek).

De stapcompetitie is een afgeleide van de Koreaanse track. De regels daarvoor zijn hier te lezen.

Beperkt plaatsen beschikbaar

Voor mensen zonder eigen paard zijn er beperkt plaatsen beschikbaar. We behandelen de aanmeldingen niet op volgorde van binnenkomst, maar kijken hierbij ook onder meer naar gewicht van de ruiter en ervaring.

Overnachting bespreekbaar

In overleg is het mogelijk met paard een dag eerder te komen en te overnachten. De logerende paarden stallen we op prikweitjes met hooi, apart van onze paarden.

Planning

Dit is een voorlopige planning omdat het tijdschema erg afhankelijk is van het aantal deelnemers.

10.00 Aankomst deelnemers, verzamelen, stallen paarden
10.30 Uitleg regels, verdeling taken, inlezen rechters
11.00 Zadelen paarden
11.15 Warmrijden groep 1, helpers lezen zich in in taken
11.30 Aanvang competitie groep 1
12.45 Zadelen groep 2
13.00 Einde groep 1, warmrijden groep 2
13.15 Aanvang competitie groep 2
14.30 Zadelen paarden stapcompetitie
14.45 Einde groep 2, paarden die klaar zijn afzadelen, uitstappen en op paddocks zetten. Warmrijden paarden stapcompetitie
15.00 Aanvang stapcompetitie
16.15 Einde stapcompetitie, berekening scores postal en stapcompetitie
16.30 Bekendmaking uitslagen
17.00 Einde

Aanmelden en meer informatie

Meer informatie over de postals in het algemeen is hier te vinden. Aanmelden kan via onze agenda.

 

 

Oefenen oefenen oefenen

Om echt goed te worden in het boogschieten te paard, moet je minstens twee keer per week trainen als we onze Hongaarse trainer moeten geloven. Dat proberen we dus ook voor elkaar te krijgen. Nu onze track er goed bij ligt en Barrie steeds beter doorkrijgt wat we nou van hem willen lukt het al regelmatig om serieus te oefenen op een hogere score.

Vandaag hebben we met Kimo, een goede leerling, geoefend op de Mamluk 90, na de Hongaarse baan toch een van de leukste banen om te doen. Je schiet hierbij eerst voorwaarts, dan neerwaarts, dan op een voorwaarts doel aan de andere kant van de baan en dan nog achterwaarts. Je mag hierbij niet met de pijlen in de booghand beginnen, dus we trekken de pijlen bij deze baan uit een quiver. Zie hieronder hoe dat eraan toe gaat:

Volgende postal gepland: met trainingsdag en stapcompetitie

We hebben veel ideeën opgedaan bij de organisatie van onze eerste postal competitie en die gaan we meteen in de praktijk brengen bij de postal die we 19 november organiseren. We houden een dag van tevoren een trainingsdag gericht op deze competitie en we houden die zaterdag ook een stapcompetitie voor degenen die nog niet in galop kunnen schieten.

 Dit is de quiver die we gebruiken, maar dan met wat minder pijlen

Dit is de quiver die we gebruiken, maar dan met wat minder pijlen

Boogschieten vanuit quiver

Gezien de postal competities die in het verleden hebben plaatsgevonden is de kans bijzonder groot dat de komende competitie er een is waarbij we de pijlen niet in de booghand mogen vasthouden. Bij de meeste wedstrijdvormen mag dit namelijk niet (volgens ons vooral omdat men bang is dat de Hongaren anders alles winnen).

Snelle nieuwe methode

Gelukkig hebben we tijdens de deelname aan de Grand Prix in Hongarije een methode geleerd met een nieuw soort quiver waarmee een hoge laadsnelheid te halen valt. Deze methode gaan we de deelnemers aan de trainingsdag aanleren (tenzij we de pijlen deze competitie ook uit de booghand mogen pakken natuurlijk). De quiver die we hiervoor gebruiken kan iedereen tijdens dit weekend lenen of desgewenst kopen.

Training in snelnokken vanuit quiver

We beginnen dus met een voettraining om het snelnokken vanuit een quiver aan te leren of te verbeteren. Daarna gaan we dit te paard proberen op de baan die is ingericht zoals de baan er tijdens de postal uit zal zien. Wat voor baan dit is, weten we pas in de loop van de eerste week van november. Dan maakt de IHAA bekend hoe de volgende postal eruit zal zien.

Fijne huurpaarden weer beschikbaar

De paarden die we hebben gehuurd van Damad Horseshow zijn de vorige keer heel goed bevallen. Daarom hebben we ze alvast gereserveerd voor dit weekend!

Stapcompetitie

Boogschieten te paard in stap

We sluiten de zaterdag af met een stapcompetitie. We proberen deze zo veel mogelijk te laten lijken op de normale IHAA postal, alleen zal de baan een stuk korter zijn omdat het anders erg lang wachten wordt tot alle deelnemers in stap door een baan van 90 meter zijn gegaan. De doelen zullen dus ook wat dichter op elkaar staan. Het is toegestaan (maar niet verplicht) om iemand met het paard mee te laten stappen.

Geen verplichtingen

Het is mogelijk om deel te nemen aan de postal zonder deel te nemen aan de trainingsdag of de stapcompetitie.

Hotel Hendriks.jpg

Hotel Hendriks

Het is voor deelnemers mogelijk bij onze (schoon)ouders te blijven eten en slapen en meegebrachte paarden in een paddock op onze wei te laten overnachten.

Kosten

De kosten vind je terug in het aanmeldformulier.

Voorlopig programma zaterdag

DSC_7436 (2).JPG

11.00     Aankomst deelnemers en paarden
12.00    Uitleg en oefenen te voet in snelnokken vanuit quiver
13.30     Zadelen paarden
13.45     Warmrijden paarden
14.00     Training te paard

(Eventueel gaat hierna een tweede groep te paard, dan schuiven de volgende tijden 1 uur en 1 kwartier op)

14.30     Zadelen en warmrijden paarden die nog niet aan het trainen zijn
15.00     Uitleg regels stapcompetitie
15.15     Stapcompetitie (degenen die niet deelnemen kunnen op de grond nog oefenen)
17.00     Afzadelen, uitstappen en op paddocks zetten paarden, ondertussen wordt de uitslag berekend

17.15     Bekendmaking uitslag stapcompetitie

Voorlopig programma zondag

10.30     Aankomst deelnemers, verzamelen, stallen paarden
11.00     Uitleg regels, verdeling taken, inlezen rechters
11.30     Zadelen paarden
11.45     Warmrijden groep 1, helpers lezen zich in in taken
12.00     Aanvang competitie groep 1
13.30     Einde groep 1, zadelen groep 2
13.45     Warmrijden groep 2, helpers lezen zich in in taken
14.00     Aanvang competitie groep 2
15.30     Einde groep 2, paarden afzadelen, uitstappen en op paddocks zetten. Ondertussen worden de scores op een rijtje gezet.
15.45     Bekendmaking uitslag
16.00     Einde competitie

Aanmelden

Aanmelden voor de verschillende onderdelen kan hier.

Eerste postal match smaakt naar meer!

 José doet een achterwaarts schot vanaf Vic, een toppaard van Damien Madiot.

José doet een achterwaarts schot vanaf Vic, een toppaard van Damien Madiot.

Onze eerste postal match is goed verlopen! Voor het eerst organiseerden we op zondag 8 oktober een postal match volgens de regels van de International Horseback Archery Alliance. We zijn ontzettend blij dat alles zo goed is gegaan. De sfeer was erg goed en alle deelnemers hielpen goed mee om alles op rolletjes te laten verlopen.

Track bleef begaanbaar

Het enige dat niet echt meewerkte, was het weer. We hadden van te voren al veel regen gehad en ook op de dag van de competitie bleef het niet droog. Maar wonder boven wonder bleef onze track goed begaanbaar en dus hoefden we de wedstrijd niet af te gelasten om gevaarlijke glijpartijen te voorkomen. We hebben een heerlijke dag gehad en gaan dit zeker vaker proberen te organiseren!

Volgende keer een trainingsdag?

De deelnemers waren ook erg tevreden en we zijn alvast aan het kijken of we de volgende keer op de zaterdag een trainingsdag kunnen doen om dan zondag de competitie te houden.

 Onze leerling Kimo in actie vanaf ons paard Barrie, ze doen het allebei steeds beter!

Onze leerling Kimo in actie vanaf ons paard Barrie, ze doen het allebei steeds beter!

Dankbaar

We zijn alle deelnemers en helpers erg dankbaar, met in het bijzonder onze (schoon)ouders die voor hotel speelden en catering regelden en Damad Horse Show voor de geweldig goed geschikte paarden!

Uitslag

De uitslag zetten we nog niet online. Deze postal loopt nog tot eind oktober. Dan zet de IHAA alle uitslagen van de verschillende postals die over de hele wereld zijn gehouden op een rij en zullen we die ook hier plaatsen. We kunnen alvast verklappen dat de Hongaren waarschijnlijk bovenaan staan :)

 Op Vic word je al snel blij :-)

Op Vic word je al snel blij :-)

 Vic vindt dit gelukkig ook leuk om te doen.

Vic vindt dit gelukkig ook leuk om te doen.

 José in actie als scheidsrechter.

José in actie als scheidsrechter.

 Arno in actie op Barrie, die zijn hoofd nog niet helemaal netjes stilhoudt.

Arno in actie op Barrie, die zijn hoofd nog niet helemaal netjes stilhoudt.

 Op het eind hebben we snel de scores op een rijtje gezet...

Op het eind hebben we snel de scores op een rijtje gezet...

 Ondertussen kregen de atleten de nodige nazorg na hun knappe prestaties...

Ondertussen kregen de atleten de nodige nazorg na hun knappe prestaties...

 Sommigen konden er geen genoeg van krijgen en gingen nog even te voet verder. We kijken terug op een gezellige dag!

Sommigen konden er geen genoeg van krijgen en gingen nog even te voet verder. We kijken terug op een gezellige dag!

We houden een competitie boogschieten te paard!

Toen we terugkwamen van het trainingskamp in Hongarije, hebben we ons voorgenomen vaker mee te doen aan wedstrijden. We zijn zelfs vol aan de slag gegaan met het opbouwen van een eigen Hongaarse baan die voldoet aan de regels van de IHAA. Hierdoor kunnen we voortaan ook meedoen aan de Postal Competities.

jose op bogey2.jpg

En we hebben geluk! De postal die nu wordt gehouden is op een Hongaarse baan. Dat betekent dat de baan er helemaal klaar voor is! Nou ja, bijna helemaal, we gaan de track de komende week nog vlakken.

Deelnemers welkom!

We willen dolgraag aan deze competitie meedoen en nodigen iedereen met eigen paard uit ook mee te doen. We zijn nog paarden aan het regelen voor deelnemers zonder eigen paard. Voor hen geldt: aanmelden is geen garantie op deelname omdat er maar beperkt plaats is voor mensen zonder eigen paard.

logo ihaa.jpg

Ervaring vereist

Sowieso moeten alle deelnemers ervaren horsebackarchers zijn. Dat houdt in dat ze vanuit galop moeten kunnen schieten en niet zomaar van het paard vallen.

We houden de postal op zondag 8 oktober. De aanvangtijd is voorlopig 11.00 uur, maar dit kan nog veranderen als we heel veel of heel weinig aanmeldingen krijgen.

Over postals

Postals zijn internationale wedstrijden die op verschillende locaties over de hele wereld worden georganiseerd. Iedereen houdt dezelfde regels aan, zodat een eerlijke internationale ranglijst kan worden opgesteld. Voor wie hier meer over wil weten hebben we meer uitleg over postal wedstrijden boogschieten te paard.

Onkosten

Om de postal competities voor iedereen toegankelijk te houden, mogen organisatoren alleen onkosten in rekening brengen. Om de onkosten op 0 te houden, vragen we iedereen die met eigen paard komt zelf hooi en een emmer voor water mee te nemen. Wij zorgen voor paddockjes om de paarden in te zetten.

Voor de mensen zonder eigen paard zijn we nog aan het bekijken of de stuntpaarden van iemand in de buurt geschikt zijn. Hij vraagt een huur van 20 euro die we zullen doorrekenen.

Regels en aanmelding

We willen alle deelnemers vragen in ieder geval de regels van de IHAA voor de Hongaarse baan door te nemen. Aanmelden kan via de link in onze agenda.

 

Voorbereiding Horse Event

Omdat Barrie zo knap is, mochten we op Horse Event 2017 een demo boogschieten te paard geven voor Tinkerstamboek NSvT, om de veelzijdigheid van de Tinker te laten zien. De tijd en ruimte waar we de demo gaven was beperkt, dus we hadden een nieuwe opzet bedacht en gevonden!

Onze demo heeft plaatsgevonden op vrijdag, toen Horse Event nog niet vanwege de regen was afgelast.

Barrie en Red ontpoppen zich tot ideale paarden voor familie evenement

Demonstratie boogschieten tinker

Barrie en Red hebben zich gisteren weer van hun beste kant laten zien tijdens een demonstratie op het evenement Naar Buiten in Barneveld. Ieder evenement is weer als een soort schriktrainingparcours voor de paarden en op deze manier raken ze aan steeds gekkere dingen gewend.

Om bij het veld waar de demonstratie was te komen moesten we deze keer met de paarden over een metalen drijfbrug (dat veert lekker) terwijl in het water kinderen in een soort reusachtige doorzichtige ballonnen liepen. Daar zijn de paarden nu dus ook aan gewend!

(tekst gaat verder onder afbeelding)

Demonstratie boogschieten te paard

Voorafgaand aan de demonstratie hebben we nog een kleine workshop gegeven. De sfeer op het terrein was erg goed en alle medewerkers waren erg behulpzaam. Deze keer waren er veel kinderen onder de toeschouwers en we hebben hen aangemoedigd om voor ons te klappen bij iedere geraakte pijl en 'boeoeoe!' te roepen bij iedere gemiste pijl. Leuk om te zien dat het publiek zijn taak erg serieus nam.

Na de demonstratie deelde José mee dat de kinderen Barrie mochten aaien, die vervolgens massaal op hem afstormden. Barrie is intussen wel wat gewend en liet het allemaal rustig gebeuren.

Veel dank aan Hans, Jouke en Siem voor alle hulp. De foto's zijn gemaakt door Jouke.

Demonstratie voor kinderen
Demonstratie evenement voor de hele familie
Demonstratie voor gezinsevenement
Demonstratie voor familie evenement
Paardendemonstratie familie evenement Naar Buiten

Demonstratie op evenement Naar Buiten in Barneveld

demonstratie boogschieten paardrijden

Onze tinker Barrie en onze draver Red komen vrijdag 4 augustus in actie op het vierdaagse evenement Naar Buiten in Barneveld. We geven daar een demonstratie boogschieten te paard. Op het gezinsevenement is van alles te doen en te zien. Onze demonstratie begint om 20.00 uur. Hopelijk tot dan!

Eerder op de dag staan verder onder meer roofvogelshows, ringsteken met tractoren en een adelijk middeleeuws jachtspel op het programma. Daarnaast is er voor de kinderen onder meer een huttendorp en een knutseltent. Meer informatie is te vinden op www.naarbuiten.nu.

Trainingslocatie in het midden van Nederland: Maarsbergen

We gaan lessen geven bij Hoeve Romantico in Maarsbergen! Een kleine pensionstal waar de nadruk ligt op welzijn van het paard en plezier in paardrijden. Dat past erg goed bij wat wij in een trainingslocatie zoeken. We hebben al enkele paarden uitgeprobeerd (zie filmpje hieronder) en die pakken het goed op.

Voedselbeloning schriktraining

Dat was ook de verwachting omdat de paarden al meer dan het standaardwerk gewend zijn, maar zoiets testen we toch altijd even uit voordat we er leerlingen op zetten.

De les vindt plaats op een vrijdagavond en duurt van 18.30 tot 21.30 uur. Er is plaats voor 10 deelnemers. Er zijn paarden beschikbaar, maar een eigen paard meenemen kan ook. Meedoen kost 40 euro.

Aanmelden kan via de agenda.

Paard en Boog in de media

Boogschieten te paard Zeeland

Nadat we enkel regionale media hadden uitgenodigd bij onze training in Sint-Annaland heeft onze sport in een keer veel aandacht gehad. Extra bekendheid voor het boogschieten te paard is natuurlijk hartstikke welkom. Hieronder een overzichtje met links waarin wij genoemd zijn:

Omroep Zeeland maakte een mooie reportage.

Dit werd overgenomen door de Hoefslag en Cap Magazine.

De regionale krant PZC schreef er een leuk artikel over dat ook werd gepubliceerd in BN/De Stem.

We werden uitgeroepen tot 'winnaar van de dag' door Radio Veronica.

Ook gaven we een kort interview op Radio 5 bij het programma Wekker-Wakker van Omroep Max. Als we daar nog een link van vinden zullen we die hier plaatsen.

Barrie doet het goed als demonstratiepaard

Boogschieten vanaf Tinker

Barrie en Red hebben op het Weekend van het Paard (1 & 2 juli) op de Hoge Veluwe twee keer een demonstratie gegeven en dat hebben ze supergoed gedaan. Op zaterdag ging Barrie vanwege de regen alleen in draf maar zondag kon hij ook in galop! Red wordt ook al wat rustiger en vandaag durfden we het aan om onze leerling Tjitske vanaf hem te laten schieten onder begeleiding van José. Nu alleen nog in stap, maar hij deed het (net als Tjitske) super!

Een leuk evenement met onder meer een rassendefilé, demonstraties van onder meer Showteam Epona, de bereden politie, de Nederlandse Vereniging voor Bereden Wapenvaardigheid en meer! De organisatie bestond uit gezellige mensen en het publiek was erg enthousiast, we komen dus graag nog eens terug!

Boogschieten te paard op Omroep Zeeland

Omroep Zeeland heeft onze training bij EQuiMio op 15 juli 2017 bijgewoond! We hadden verschillende media uitgenodigd om een training boogschieten te paard bij te wonen en de omroep heeft er een leuk item van gemaakt! Enkele leerlingen laten hun kunsten zien en geven uitleg waarom ze deze sport zo leuk vinden. Het filmpje is terug te zien op de website van Omroep Zeeland.

 Bron: Omroep Zeeland

Bron: Omroep Zeeland

Nieuwe trainingslocatie in België: Koningshooikt

Boogschieten te paard België

Belgen met eigen paard opgelet! We beginnen met lessen op een nieuwe locatie tussen Antwerpen en Brussel, namelijk in Koningshooikt. Met dank aan Percy Horemans zijn we in contact gekomen met Jamie Goossens van Paardencentrum Tallaart. Een mooie locatie met een ruime buitenbak en binnenbak.

De eerste les staat hier gepland op zondag 23 juli van 10:00 tot 17:00 uur. We beginnen dan met 2,5 uur voettraining, gevolgd door een lunch. Daarna gaan we aan de slag met de paarden, alle deelnemende paarden hebben dit nog niet eerder gedaan dus we nemen ruim de tijd voor het wennen van de paarden aan het boogschieten.

Als het paard stabiel blijft, kan de ruiter te paard. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan krijg je tips en oefeningen om je paard hieraan te wennen zodat je thuis verder aan de slag kunt en een volgende keer hopelijk wel te paard kunt gaan.

Dit is dus een mooie gelegenheid om je paard aan deze sport te wennen. De paarden kunnen ter plaatse in een paddock of een stal worden gestald.

Meedoen kost 55 euro. Aanmelden kan via een mail aan info@paardenboog.nl. Vermeld in je mail je naam, leeftijd en de rijervaring die je al hebt en eventuele ervaring met boogschieten (niet vereist).

Als er nog vragen zijn, horen we het graag!

Bogen, doelpakken en zadel

Ondanks al hun voordelen hadden de bogen uit Hongarije een belangrijk nadeel: de enorm lange levertijd. Daarom hebben we drie lichte bogen meegenomen zodat we gelijk kunnen leveren als iemand behoefte heeft aan een ruiterboog. Voor vragen hierover kun je altijd contact met ons opnemen.

Voor de demonstraties en de lessen hebben we ook het een en ander meegenomen. Een scholingszadel dat heerlijk zit, genoeg vrijheid en tegelijk stabiliteit geeft. De boom is een bijzonder onderdeel: die is namelijk niet van hout maar bestaat uit twee rawhide strips die elkaar kruisen. Een erg bijzonder zadel dat zeer geschikt is voor het boogschieten te paard. We verwachten er in de lessen veel plezier van te hebben.

Verder hebben we nog verschillende doelpakken en werpschijven meegenomen voor extra sensatie in de lessen en de demonstraties. Al zal het even duren voor we de werpschijven in demonstraties gebruiken, want daarvoor zullen we ze eerst vanaf een galopperend paard moeten kunnen raken en dat wil nog niet altijd lukken...

Privélessen boogschieten te paard in Brabant

Omdat we regelmatig de vraag krijgen of we ook lesgeven in Noord-Brabant zijn we alvast begonnen met privélessen. Die geven we op Arno's draver Volare. Hij heeft zich tot een uitstekend lespaard ontwikkeld. Interessse? Neem dan contact met ons op!

Naast privélessen zouden we ook graag groepslessen geven op onze eigen locatie. Deze droom komt nu langzaam maar zeker dichterbij. We zijn druk bezig met het opknappen van een weiland in Kaatsheuvel. Ook hopen we binnenkort een tweede lespaard aan te schaffen.

We hebben al bij een paard gekeken dat ons zeer geschikt lijkt. Afhankelijk van de uitslag van een keuring kunnen we binnenkort met hem aan de slag!

Impressie trainingskamp boogschieten te paard

Het heeft even geduurd, maar eindelijk hebben we wat tijd gevonden om de opnamen die we tijdens het trainingskamp bij Christoph Némethy in Hongarije hebben gemaakt samen te voegen. Het was een week die geheel in het teken stond van boogschieten te paard. Behoorlijk uitputtend af en toe, maar we zouden zo teruggaan als het kon.