Hongaarse ruiterbogen

Via onze Hongaarse trainer kunnen wij verschillende bogen regelen voor onze leerlingen. De twee meestgebruikte zijn de Thunder en de Rock.

Op deze pagina:

Rock

Thunder

Versieringen

Rock

 Een Rock maat L.

Een Rock maat L.

De Rock is een ideale ruiterboog om mee te beginnen. De boog heeft een dun comfortabel handvat zodat het gemakkelijk is de pijlen in de booghand vast te houden. De boog is gemaakt van glasfiber omwikkeld met leer, dat maakt het een degelijke boog die lang meegaat. Onze trainer geeft er dan ook twee jaar garantie op.

Het simpele en degelijke ontwerp van de boog maakt ook dat hij relatief eenvoudig te produceren is. Daarom is deze binnen een maand leverbaar. We proberen ze ook op voorraad te hebben zodat we die direct kunnen leveren.

Degelijke Hongaarse Ruiterboog.jpeg
Siyah Hongaarse Ruiterboog.jpeg

De Rock is geschikt voor treklengtes tot 33 inch en is leverbaar vanaf een trekgewicht van 17 pond bij 28 inch. De boog kost bij onze trainer 185 euro. Neem contact met ons op voor meer informatie of om er een te bestellen.

Thunder

 Een Thunder maat L in standaarduitvoering

Een Thunder maat L in standaarduitvoering

De Thunder is een professionele ruiterboog voor de beste prestaties in onze sport. De bogen zijn netjes afgewerkt, schieten razendsnel en hebben een dun handvat zodat er veel ruimte is om er pijlen bij vast te houden. Ze zijn verkrijgbaar in drie treklengtes:

Maat S: treklengte 28-31 inch. (€310,-)
Maat M: treklengte 31-32,5 inch. (€330,-)
Maat L: treklengte 32,5-34 inch. (€360,-)

De bogen zijn verkrijgbaar vanaf een trekgewicht van 18 pond bij 28 inch. Voor boogschieten te paard raden wij doorgaans een trekgewicht van 22 pond aan. Een stuk lichter dan ervaren 'normale' boogschutters gewend zijn, maar bij onze sport schieten we een stuk meer pijlen en vanaf een paard voelt een boog al snel twee keer zo zwaar aan. Onze Hongaarse trainer stelt dat de levertijd van deze boog 3 maanden is, maar in de praktijk kan dit helaas oplopen tot 6 maanden.

Beste Hongaarse Ruiterboog.jpeg
Hongaarse Ruiterboog topprestaties.jpeg

Customised Ruiterboog

De Thunder kan geheel naar eigen inzicht bij het bestellen op maat worden gemaakt. Zo kan de koper kiezen welke kleur hout hij wil, hoe dik de handgreep moet zijn, of hij een verzwaarde handgreep wil voor meer stabiliteit, of hij er een laklaak op wil en ga zo maar door. Het is zelfs mogelijk de hele boog prachtig te laten beschilderen naar een eigen ontwerp. Wel brengt dit een langere levertijd en veel hogere kosten met zich mee.

Versiering ruiterboog

Voor een meerprijs kan de boogmaker de bogen op verschillende manieren voorzien van versiering. Dat kan op de volgende manieren:

Schildering op de ruiterboog
Tekening op de ruiterboog
Lasergravure op het middenstuk of de siyahs

Beschilderde ruiterboog

De boogmaker kan de boogarm aan twee kanten beschilderen.

Prijzen schilderingen:

De prijzen zijn per schildering per zijde van de boogarm. Bij een of meerdere schilderingen is ook een beschermende laklaag a 40 euro nodig.

Schildering op boogarm 45x90 mm. (€25,-)
Schildering op boogarm 45x120 mm. (€30,-)
Complexe schildering 45x165 mm. (€35,-)
Complexe schildering 45x220 mm. (€45,-)
Complexe schildering 45x330 mm. (€60,-)

Tekening op ruiterboog

Een andere optie is een tekening. Die kan ook op iedere zijde van beide boogarmen worden aangebracht. Hiervoor is geen laklaag nodig.

tafereel op ruiterboog
Versiering ruiterboog
Tekening op ruiterboog

Prijzen tekeningen:

Tekening 45x45 mm. (€12,-)
Tekening 45x90 mm. (€18,-)
Tekening 45x130 mm. (€24,-)
Complexe tekening 45x165 mm. (€26,-)
Complexe tekening 45x330 mm. (€30,-)

Laser gravure op siyahs of middenstuk

De bogenmaker kan lasergravures aanbrengen op het middenstuk en op de siyahs.

Versiering siyah
Versierde ruiterbogen
Versiering ruiterboog
Versiering boog
Versierde boog

Lasergravering per zijde siya (€10,-)
Lasergravering per zijde handgreep (€20,-)