FAQ workshop boogschieten te paard

Mijn vraag staat er niet tussen!

Dan beantwoorden we uw vraag graag persoonlijk. Neem hier contact met ons op.

Tot wanneer kunnen we de workshop annuleren?

Annuleren van de workshop kan tot een week voor de geplande datum zonder opgaaf van reden. Is de workshop over minder dan een week maar is er sprake van overmacht? Dan gaan we graag in overleg om de beste oplossing te zoeken. Bij een niet-tijdige afmelding waarbij geen sprake is van overmacht zien wij ons genoodzaakt 20 procent van de afgesproken kosten in rekening te brengen.

Hebben we speciale kleding nodig?

Uiteraard zijn een cap en chaps/rijlaarzen verplicht. Verder is het belangrijk dat de pees van de boog niet in sieraden kan blijven hangen. Deze moeten dus worden uitgedaan. Tijdens de voettraining is het belangrijk dichte schoenen te dragen zodat u niet in een pijl kunt stappen.

Wat voor ruimte is nodig voor de les?

Voor de voettraining zetten we op een met de auto bereikbare ruimte van zo’n 10 bij 12 meter zelf een baan uit. Dit kan uiteraard ook in een rijbak, paddock of longeercirkel. Een belangrijke voorwaarde is natuurlijk dat we veilig in een richting kunnen schieten zonder de kans dat missers een mens, dier of kostbaar voorwerp raken.

Om te/met paard les te geven hebben we een met de auto bereikbaar veld/bak van minimaal 40 bij 15 meter nodig. Ook hierbij is het belangrijk dat een zijde van het veld/de bak vrij is van mensen, dieren of kostbare voorwerpen.

Hoeveel ervaring met paardrijden is noodzakelijk?

We geven ook les op boogschietverenigingen aan mensen die nog nooit hebben paardgereden. Er is dus geen paardrijervaring nodig. Onze paarden gaan in stap en wij lopen mee omdat de ruiter zijn handen vaak al (letterlijk) vol heeft aan de zojuist aangeleerde noktechniek en het afschieten van de pijlen.

Wat is de minimale leeftijd voor deelname?

Wij geven les aan iedereen vanaf 11 jaar. Voor de jongere deelnemers hebben we speciale kinderbogen.