Hellevoetsluis

Bij de Iron Horse Ranch in Hellevoetsluis geven we beginnersworkshops en avondtrainingen voor gevorderden. Op deze mooie manege staan de paarden in een paddock paradise. Alle paarden hier worden bitloos gereden. De manege viel ons op toen we nagingen of er nog leuke maneges waren die meededen aan de internationale ijzerloze buitenrit. De manege heeft een mooie kantine en een ruime binnenrijbak. De paarden zijn al aardig wat gewend dus dat biedt veel mogelijkheden.

Op deze pagina:

Opbouw

We verzamelen vanaf 12.45 uur. Om 13.00 uur beginnen we met een korte uitleg over de ruiterboog. Daarna volgt een uitleg van de veiligheidsregels en dan natuurlijk de training te voet. De focus ligt hierbij vooral op het aanleren van de techniek die nodig is om veilig te paard te kunnen schieten. Dit duurt zo’n 1,5 uur.

Daarna zadelen we de paarden op. We bouwen langzaam op naar het uiteindelijk doel: boogschieten vanaf het paard. Bij een eerste les gebeurt dit alleen in stap terwijl er iemand meeloopt. Zo kan de ruiter zich concentreren op het schieten en wordt hij niet afgeleid door onverwachte bewegingen van het paard. De les is rond 17.00 uur afgelopen.

Veiligheid gaat voor

Een cap is verplicht. Ervaring met boogschieten is niet nodig. Als een nieuw paard te angstig reageert op het boogschieten, kunnen wij de ruiter niet te paard laten gaan omdat het dan te gevaarlijk wordt. Dit is tot nu toe niet gebeurd, maar we willen toch waarschuwen dat deelname geen garantie is dat je ook te paard zult schieten. Uiteraard krijg je in zo’n geval tijdens de les wel naast je paard verdere begeleiding bij het wennen aan het boogschieten.

Kosten en aanmelding

De prijzen zijn voor meedoen aan de workshop zijn als volgt:

Met eigen paard gestald op Iron Horse Ranch: 45 euro
Met eigen paard elders gestald: 50 euro
Met manegepaard Iron Horse Ranch: 55 euro

Aankomende trainingsdata zijn in de agenda te vinden. Door op een training te klikken opent een aanmeldformulier waarmee je je kunt inschrijven.