De bescherming

Schiethandschoenen, booghandschoenen, armbeschermers… ze zitten allemaal in de weg bij de snelnoktechniek die bij het boogschieten te paard zo belangrijk is.

Op deze pagina:

Geen armbescherming

Voor beginners kan de armbeschermer nog even handig zijn omdat de pees bij een verkeerde techniek tegen de arm zal slaan en dat motiveert niet echt tot verder trainen. Wel is het een goede drijfveer om de juiste techniek te gebruiken. Want bij een goede techniek raakt de pees de arm niet en is bescherming niet meer nodig.

Geen handschoen

Met een handschoen aan wordt het heel moeilijk om op gevoel (welk gevoel?) razendsnel een pijl uit je booghand te pakken. Maar zonder bescherming kan het na een tijd voelen alsof de pees in de vingertoppen snijdt, daarom wikkelen wij onze vingers in met Leukoplast, verkrijgbaar bij iedere drogist. Deze pleistertape biedt bescherming, maar stelt je tegelijk in staat om nog met je vingertoppen te kunnen voelen of je de pijl goed beet hebt.

Bij een goede techniek hoeft de booghand ook niet meer te worden beschermd, maar voor de zekerheid kan ook hier nog wat Leukoplast op worden geplakt.